Måndag och Nyår smiley
Moster Carina med familj + mormor och morfar kom till oss på em. Mamma hade förberett efterrätten som kom att bli vit choklad Pannacotta + hallon och björnbär till. Carina hade gjort förrätten som blev en hemmagjord skagenröra med extra räkor på en toast och en klick med finkorning stenbitsrom. Mamma kokade ris med rostat pasta ris och kryddat med spiskummin och olja, medan Carina tog med en spännande kycklinggryta. Tänk att man kan vräka i sig så mycket godheter under en kväll.

Efter middagen var det dags för brädspel. Först blev det “brainstorm” frågespel där vi i två lag kämpade att komma på tex. finns på kontoret, kända fängelser, men då gäller det att pricka in vad som står på den lappen som motståndarlaget har. Det rabblas ord och meningar om vart annat och några poäng fick vi nog på alla lappar.
Därefter var det dags för vårt favorit familjespel “Ticket to ride”. Mormor och morfar hade aldrig spelat det förut så även här gjorde vi lag, men här blev det fyra lag. Här gäller det att bygga tågbanor runt om i Europa efter olika uppdragskort man får. Låter inte speciellt kul, men jag kan lova att det är fantastiskt roligt.

Vips var klockan midnatt och alla klädde på sig och gick ut för att se fyrverkerierna. Pappa, Urban och Zarghon gick upp på kullen bakom vårt hus och riggade pjäserna mormor och morfar haft med sig. Precis när vi var på väg in kom Zarghons kompis Muschtaba för att umgås med oss en stund. När vi kom in igen satt vi och mös i soffan allihop tillsammans och åt godis i ytterligare någon timme.

Hjalmar var lite hängig på morgonen men sen orkade han med hela dagen och kvällen + halva natten.

Tisdag: Nu är Hjalmar så svullen av allt kortison, nästan svårt att känna igen han. Hans hud blir väldigt känslig och behöver smörjas för att inte få sprickor. Men Hjalmar tycker inte att det är kul att smord, han tycker att det blir så kletigt. Så en lång stund efteråt måste han sitta och torka.