Äntligen några dagar som vi fått vara fria från sjukhuset. Visserligen var vi in en snabbis och tog prover 28:e på morgonen men nu ligger faktiskt alla värden bra. Dessa dagar har vi fortsatt att vara bara hemma och ta det lugnt. Vi har även fortsatt laborera med medicinerna och mattiderna på morgonen för att försöka klura ut vad det är som leder till kräkningarna. Nu har vi bara tre mediciner kvar att klura på av de 10/11 som han står på på morgonen. Lite olika vilken dag i veckan det är, ibland 10, ibland 11. I fredags, den 28:e bestämdes det även att testa sätta ut en av de två blodtrycksmediciner han står på.

Så, välkomna till vår lilla medicinbod. Känns vissa kvällar eller morgnar som ett knarkarnäste. Det krossas tabletter som blandas med vatten, kapslar öppnas och blandas i glass, en medicin ska blandas i mjölk medan en annan i vatten, en ska stå i kylskåp medan en annan ska stå så mörkt som möjligt.
För att hålla koll på allt har Henrik gjort ett schema åt oss där vi signerar allt eftersom Hjalmar får dem.
Vissa ska ges på morgonen, andra både morgon och kväll. En ska ges tre ggr/ dag medan två andra ska ges fyra ggr/ dag.
Vi har även gjort en “mat och sov klocka” där vi har spelat in Hjalmar som skriker vilken medicin som skall ges under dagen. Rätt som det är när man lagar mat börjar Henriks telefon skrika “Beklo” (förkortning på Beclomethasone diproprionate) som är en av de mediciner som skall ges fyra ggr/dag.

När man tittar på mängden mediciner vi stoppar i grabben kanske det inte är så konstigt att han mår illa smiley
Det är nästan så han kan bli mätt på enbart morgon medicinerna.