Trots att vi verkligen försökte undvika att åka till sjukhuset på julafton så fick vi bege oss dit tidig julaftonsmorgon då läkarna inte var helt nöjda med gårdagens provsvar.

Hjalmar hade nu i flera dagar längtat och räknat ner dagarna till julafton.
Igår eftermiddag kom Emil och Lena hem för att fira jul med oss andra. Även vår extra Emil kom för att för tredje året i rad fira jul med oss. Alltid lika mysigt när familjen samlas. Kvällens bestyr var att klä klart granen och bygga klart pusslet. Detta skedda samtidigt som Lena spelade klassisk musik på pianot, otroligt harmoniskt.

Provtagningen var snabbt avklarad och redan vid 10-tiden var pappa och Hjalmar hemma igen. Här hemma gick Hugo och trampade och väntade att Hjalmar skulle komma hem så vi fick öppna morgonpaketen som ligger under granen. Morgonjulklapparna bestod av en bobb och 7 st åklappar. Nästa anhalt var pulkbacken med hela familjen, 10 personer.Ett otroligt perfekt pulkaväder ledde till många åkturer i alla riktningar, skratt och lite blåmärken. Hjalmar orkade åka ungefär 5 vändor innan han ville sitta och titta på istället medan resten av familjen tokade sig i backen.
Det syns inte direkt på dessa bilder men denna pulkbacke är väldigt brant med många gupp i, i alla fall innan vi var där var det många gupp. Kändes som att vi stundvis plöjde genom guppen, vissa av dem i alla fall, men de största flög vi över. Mörbultade och med snö lika mycket utanpå som innanför kläderna gick vi hem och drack varm glögg och smaskade pepparkakor. I samma veva knackade det på dörren och präst Måns kom in för att önska God Jul. Mamma missade bara en liten detalj med glöggen, den skulle spädas, alla höll god min till dess Lena utbrast att den var lite i starkaste laget.
Sen delades det ut mat uppgifter till hela bunten för att julmaten skulle bli klar tills mormor och morfar skulle dyka upp. Prick kl. 15.00 dök de upp och så gott som alla bänkade sig framför TV och Kalle Anka.
Rätt som det var dök även Zarghons kompis Muschtaba upp, han var hos oss även förra julen och tyckte nog det var ganska spännande med Tomten.
Efter maten gick alla och väntade, inte minst de stora barnen. Muschtaba frågade minst 6 gånger om tomten skulle komma, tillslut skrattade vi ganska gott åt honom. Men så plötsligt knackade det på dörren och in klev en snödränkt tomte upp. Renarna hade kört race så både tomten, tomtemor och julklapparna ramlade ur släden och nu kunde tomten inte hitta vare sig tomtemor eller några julklappar. Alla barnen gick ut på trappan och ropade allt de kunde för att se om de kunde hitta tomtemor och efter en stund dök hon upp. Men hon hade bara en liten påse med klappar med sig för de andra var för tunga. Så barnen drog snabbt på sig skorna och gick ut för att hitta igen de andra säckarna. Sen hjälpte de både tomten och tomtemor in till vardagsrummet. Tack snälla tomten, vi ses nästa år igen.

Det var lego för de mindre och verktyg för de lite äldre barnen som var tema för denna jul. Lite andra grejer blev det också. Hugo var så lycklig att han inte visste hur han skulle uttrycka sig. Bla. ringde han ett långt samtal (i smyg) till moster Carina för att berätta vilka bra julklappar han hade fått, trots att det inte var något från önskelistan. Gladast blev han nog över en sordin till sin kornett. Hjalmar startade nästan genast med att bygga lego.
Men mormor brukar busa till det på julen, så även denna jul. Så med ett litet lotteri blev alla barnen lite lätt oigenkännliga smiley