Veckan innan jul är det nog mest jul man har i tankarna. Förutom julplaneringarna har vi varit in måndag, onsdag och fredag på provtagningar. Hjalmar har fortsatt att kräkas efter medicinerna getts men han är ändå rätt pigg. Vi fortsätter mäta och väga allt han äter och sondar i vad som fattas vid dagens slut.

En av Hjalmars fröknar kom hem i onsdags till Hjalmar och hade en liten skolstund. Samma dag fick Hjalmar jättefina julkort i brevlådan från några av klasskompisarna. Han blir så glad när han får så fina kort, men när vi föreslår att han ska skriva kort tillbaka blir det så jobbigt. Skriva är nog det jobbigaste som finns enligt Hjalmar. Kanske beror på att han är så noga när han skriver att det tar lång tid. Men snyggt blir det. Han är nog den av våra söner som skriver snyggast, oavsett ålder (känns som att jag kanske skrivit det tidigare också?).

Harry Potter boken nr. 6 lästes ut i onsdags och det utbröt panik då vi hade glömt köpa filmen smileySom tur var hittade pappa på torsdag förmiddag en internetsida där man kunde beställda filmen. Beställde man innan kl. 12 kunde filmen hinna fram innan julafton, kl. var då 11.30. Barnen och pappa väntade sedan spänt om filmen skulle hinna fram innan julafton. På lördagens extrautdelning av post dök det ner ett paket i brevlådan och kvällen var räddad.
På söndag sen blev det brädspel “Harry Potter och de vises sten” så hela helgen gick åter igen i Harry Potters tecken. Hjalmar vann naturligtvis spelet trots att det är mamma och pappa som har läst boken för honom och bröderna, och alla har vi sett filmen. Men spelet kan rekommenderas om man tycker om Harry Potter. Många kluriga frågor att svara på.

Man planerar för att vi ska få en lugn julvecka och slippa komma in
för så många provtagningar. Tyvärr gör kräkningarna (tror vi) att
provsvaren fortsätter svaja väldigt. På fredag får pappa och Hjalmar
veta att vi måste komma in på julafton och ta nya prover. Mamma blir
inte så munter över det och får tillslut igenom att vi får komma in på
söndagsmorgon istället. Julafton känns liksom ganska speciell att få
slippa åka till sjukhuset. Men självklart, måste man så måste man,
annars så skippar vi det gärna.

Söndagen var mamma och pappas lilla julafton som började med en härlig julgudstjänst i Giresta som var så stämningsfull med de vackra julsångerna. Därifrån åkte vi direkt till kyrkstugan och firade lilla julafton ”En välsignad jul” tillsammans. Det var ett knytkalas som allas vår Britt hade fixat i ordning till ett digert julbord vi kunde njuta av. Årets första julbord för mig och Henrik och otroligt fint och gott sådant. Vi var ca 40 personer i alla åldrar som åt och sjöng julsånger tillsammans. Nästa år hoppas vi att ännu fler från byn hittar ner till kyrkstugan och vill fira lilla julafton tillsammans med oss och njuta av julstämningen. Vi kanske till och med kan få öppna upp skjutdörrarna och duka långbord. När någonting är riktigt bra och fint vill man ju gärna dela med sig till flersmiley.

I allt så är det tur att vi bor nära kyrkstugan. Hjalmar var hemma då han inte får träffa så mycket folk och två gånger under eftermiddagen ringde Hugo och meddelade att Hjalmar behövde hjälp, en av gångerna hade han kräkts igen.

På söndag eftermiddag ringde en läkare från sjukhuset för att meddela
att provsvaren inte är helt ok. Kaliumvärdet har sjunkit alldeles för
lågt och Henrik fick åka in för att hämta extramedicin som vi kunde ge
Hjalmar. Kalium är en av salterna i kroppen och en ganska viktig sådan
som bör hållas balanserad. Sen ville de naturligtvis att vi även skulle
komma till dem på julaftonsmorgonen för ny provtagning. Mamma fick ge
sig tillslut.

Sen fortsatte söndagskvällen med mer julstämning i Gryta kyrka. Även det börjar bli lite av en tradition där “Voices of ladies” gör ett änglaspel i högmässan.En stämningsfull högmässa för alla åldrar, söndagen innan jul!