Så här skrev Henrik på facebook sent lördag kväll:

Vi
har varit med om något fantastiskt idag. På morgonen ramlade det in en
drös människor och tog tag i en massa jobb både inne och utanför huset.
Vi hade plåt team, design team, måleri team, snickar team, mat team,
barnpassningsteam, Papparazzi, sömnads team, dream team och mer. Vi
räknade på fingrarna och insåg att det har varit ca 30 vuxna här under
dagen och 20 barn förstås. Jag och Anne har mest fungerat som
hantlangare. Känslorna har pendlat mellan skratt och gråt. Skratt mest
hela tiden men även gråt, bland annat då vi får ett kuvert med pengar
som man har samlat in för att hjälpa till med en bra hemkomst för
Hjalmar. Man blir tagen av det otroliga stöd som människor visar oss
både i tanke och handling.

smiley

Vi tog lite sovmorgon idag då det var en lång och intensiv dag igår.
Nästan på utsatt klockslag började det på nytt drösa in en massa
kärleksfulla och arbetsglada människor.

Det följde en dag i samma anda som dagen innan. Ca 30 vuxna och 20 barn kom även denna dag. Många var samma som lördagen men sen var det några nya som också dök upp. Idag syddes det både gardiner, kuddvar och en vimpel + lite till.

På lördagen när det ringdes till tygbutiken “Tygriket” i Enköping för att beställas färdiga längder att hämtas ut på bestämd tid, fick Mattias V en överraskning. När han kom in i butiken stod där ett färdigt paket med snören och en lapp på – Hoppas denna donation kan vara till hjälp, hälsningar Tygriket.
Sen fortsatte det i ungefär samma anda. Färgaffären i byn ställde upp med bra rabatter på allt som inhandlades där. Även andra butiker i byn ställde upp med otroliga rabatter på prydnader och kuddar + någon present till Hjalmar.

På listan vi skrivit stod bla att spackla igen gamla dörröppningen till vardagsrummet. Vips var hela hallen spacklad och omvävad. Samtidigt målades spaljén i hallen vit och fin, tack för att vi slipper den urblekta blå nyansen vi haft sedan vi flyttade in för 13 år sedan smiley Jag började få en fråga om jag tyckte att det var ok att de målade bröstpanelen också, varpå en annan direkt svarade, fråga inte, måla på bara, det blir bra. Helt rätt och det blev riktigt bra också.

Nu är blommor omplanterade, hallonriset rensat, fönster bläck på plats, stuprör på plats, altanen snart klar, data hörna i köket fixad, dörrfoder i källaren på plats, några möbler målade, hallen och sist men inte minst Hjalmars rum snart klart.
Tyvärr måste färg och spackel torka ett visst antal timmar men när söndagen var slut fattades ett sista varv med färg på väggarna i hallen och i Hjalmars rum.

I och med att ingen var golvläggare så vågade ingen sig på det uppdraget utan istället facebookade Ullrika E ut en efterfrågan om en på söndag kväll.

Åter en underbar dag led mot sitt slut och det har varit en helg fylld med så mycket skratt och värme, men även en hel del tårar.