För några veckor sedan började vi inse vi att vi inte kommer hinna
eller orka ta tag i Hjalmars rum, istället kom vi på en idé.

Hjalmars
rum har vi under en längre tid tänkt renovera, men inte riktigt kommit
oss för att börja. Rummet var i stort behov av renovering och när Hjalmar
har fått sin transplantation är han väldigt känslig för allt. Hans rum
behöver då dammtorkas dagligen och som rummet såg ut var det väldigt
svårt att hålla rent. Efter transplantationen får vi inte renovera
eller bygga något inomhus på minst sex månader för att inte Hjalmar ska
bli sjuk pga byggdamm som ofta innehåller sporer av alla de slag.

Vi har sedan Hjalmar blev sjuk ofta fått höra
– snälla, säg till om vi kan hjälpa er med något, vad som helst.

Man funderar lite då och då på detta, men kommer sig inte riktigt för
att ringa till någon, man ska ju vara sådär duktig och göra allt själv
nuförtiden.

Iden vi kom på var att göra ett facebook event och bjuda in till en öppet hus helg hemma hos oss. Hjalmars rum var det som skulle stå i fokus under denna helg. Vi hann nästan bara lägga ut eventet innan det det började droppa in folk som visade sitt intresse att komma eller hjälpa till på annat sätt. Tillslut började vi inse att det finns en chans att det kommer så mycket folk att vi inte riktigt kommer att rymmas hemma hos oss. Vi hyrde kyrkstugan så att det åtminstone skulle finnas plats att äta och fika på utan byggdamm. Det var nog vårt klokaste beslut för hela helgen. Vi började även inse att om alla som anmält sitt intresse att komma kommer, kan inte alla stå i Hjalmars rum. Vi satte oss och skrev ner andra saker som vi också skulle vilja ha hjälp att fixa med i huset. Vi måste medge att det känns väldigt konstigt att skriva en sådan lista, men många har sagt, säg till vad ni vill ha hjälp med, vad som helst.

Under sista veckan var det även några som vi inte kände sedan tidigare som hörde av sig och frågade om det var ok att de också kom och hjälpte till då de tyckte det lät som en spännande grej. Självklart, alla var välkomna.