Söndagen var mamma och pappa inte så roliga då allt bestod i att göra i ordning Hugos packning och papper inför resan till Filippinerna. Om någon nu missat så ska han åka på CISV barnbyläger en månad och åker i morgon bitti från Arlanda kl. 09.10. De mellanlandar i Frankfurt och Hongkong innan de landar på Cebu som ön heter där de ska vara. De får direkt åka till en familj där de ska vara de tre första dagarna och det blir som vi önskat att alla fyra svenska barnen hamnar i en och samma familj. Jag tror att de då kommer känna en trygghet och samhörighet i/ med varandra och kan uppskatta tiden hos familjen ännu mer. Det här blir även första gången att flyga för Hugo så han är faktiskt ganska nervös, men vi har försäkrat honom att vi bokat bra biljetter.

William ska i sin tur åka på scoutläger med samling i morgon bitti kl. 08.30, tur att mormor och morfar kan rycka in och hjälpa till med körning.

Tur att pappa fick en bagagevåg i julklappsleken så att vi kan få Hugos väskor i rätt vikt 19,85 i incheckat bagage och 6,75 i handbagage, men då får han ha en jacka på sig och kameran i fickan smiley. Men det gick. Då har vi 3 kg godis / barn, 85 häften om vår Sverigegrupp som ska delas ut till alla på lägret, en stor påse med plastblommor till midsommarstången, Abba kläder, luciakläder, 6 bytes t-shirts, affischer, en påser med Svenska souvenirer som bytesgrejer m.m. Sen är det ju lite egna kläder dessutom, tvättning av kläder, en gång på en månad.

Hugo i sin tur drog till kusinerna för att bada och kanske slippa i från resfebern en aning.