Vid läkarbesöket förklarade läkaren att han inte var orolig för att Hjalmar ska komma till transplantation, för märker man att värdena inte blir bättre så gör man en transplantation i alla fall. Men det optimala är att ett av de aktuella värdena ska vara under 0,1. Och det är ju självklart att vi också vill att det ska vara det mest optimala utgångsläget för en transplantation.

På eftermiddagen efter operationen kom läkaren in och bad mig sätta mig ner. Han hade ringt till patologen, som analyserar benmärgsproverna. Han hade fått provsvaret, idag var värdet mindre än 0,01.
En otrolig lättnad, Hjalmar har alltså inte blivit immun mot bromsmedicinen han står på samt att han svarar bra på den nya cytokuren med högdos kortison till.

Läkaren hade redan kontaktat Tyskland och meddelat att de får köra igång med förberedelserna runt donatorn.

Hjalmar ska fortsätta sina två behandlingsveckor och måndagen 13/8 är det dags för nästa benmärgsprov. Om det är lika bra som idag är planen att vi läggs in på 50 C 17/8. Men det hela hänger på hur donatorn kan, hoppas inte donatorn är på semester tex. Datum idag för en transplantation är, om allt går vägen den här gången, 23/8.

Självklart hoppas vi och kommer säkert ladda för fullt för de här datumen, men vi vet nu av erfarenhet att allt kan hända.

Hoppas, hoppas, hoppas