Kvällen med slalom i Skattmansöådalen slutade lite mer dramatiskt än vi hade önskat. En av tonåringarna ramlade och slog i ryggen så ambulansen fick komma och hämta upp för transport till Uppsala. Som tur är så gick det ändå ganska bra.

Trots smärtstillande, numera var 3:e tim, började Hjalmar få ont, men det kunde avhjälpas med värmen i värmestugan och en storebrors klasskompis som förbarmade sig i 2 timmar att prata/busa med Hjalmar smiley

Vi fick sedan vakna upp till en fin vintermorgon och Hjalmar upptäckte efter frukosten 2 klasskompisar som var ute i snöhögen och lekte. På med kläderna och ut.
Efter en halvtimme kommer en glad kille och frågar om han får följa med hem till ena kompisen för att leka med deras hund? Varpå hans överbeskyddande föräldrar snabbt svarar i munnen på varandra – nej du får vara hemma.
En tydligt besviken kille stänger dörren samtidigt som orden doktorn sa till oss ekar i huvudet på oss – ni måste tänka på vad som är bäst för Hjalmar och inte vad som känns bäst för er.
Ett telefonsamtal senare efter koll att den aktuella familjen var friska och att det var ok för dem så fick en sprudlande glad Hjalmar hoppa iväg till sin kompis.

Vilken tur sen han har som har kompisar med pigga ben som inte gör ont, för rätt som det var kom kompisen hit och sa att Hjalmar behövde någon tablett för han hade börjat få ont i benen igen. Svårare än så behöver det ju inte va smiley
Men tyvärr så har smärtan börjat bli värre och efter en timme var smärtan bara värre, trots Ipren.
Kompis pappa kom då hembärande med en deppig Hjalmar som direkt fick krypa till sängs. Vi började känna oss ganska maktlösa då han redan fått all smärtstillande vi hade hemma, som har hjälpt tidigare, och trots det grät otröstligt. Efter 40 min somnade grabben.

Vi gav oss direkt iväg till närmsta apotek för att hämta ut nästa smärtstillande, Morfin mixtur, till nästa gång vi står där och redan gett Alvedon och Ipren utan effekt.

Efter en timmes sömn vaknar Hjalmar och är åter den pigga glada killen.

På kvällen kom kusinerna hit, det blev spelkväll för hela slanten, Ticket to ride med nya expansion Europa 1912 vid köksbordet, Nya Finans vid vardagsrumsbordet, fotbollsspelet i vardagsrummet samt Real Madrid matchen på TV:n, jubel Real Madrid vann med 4-0.